Aankoop informatie houtkachel

Aankoop informatie houtkachel

Als u de aankoop van een houtkachel overweegt dan staat hier wat handige informatie.

Houtkachel Video

Als u de aanschaf van een houtkachel of haard overweegt, dan staat hier handige informatie over de voordelen van een houtkachel, wat geschikt is voor uw woning en waar u een Stovax kachel kunt kopen.

Wat is een houtkachel?

Stockton 5 wood burning stove

Stockton 5 houtkachel

Een houtkachel is ontworpen voor het verbranden van hout, de circulatie in het apparaat zijn gebouwd om de beste prestaties uit hout te krijgen. Een houtkachel met vlakke stookbodem heeft geen rooster of aslade aan de binnenkant, het hout ligt op een bed van as en brand zo het best. Sommige modellen zijn ook verkrijgbaar met een schudrooster en aslade, het as valt in aslade en kan gemakkelijk worden geleegd.

Waarom een houtkachel kopen?

Tegenwoordig zijn er veel redenen om de aanschaf van een houtkachel te overwegen. Stoken van hout relatief goedkoop, omdat hout een hoog rendement heeft. Vooral als hout lokaal wordt verkregen van een duurzame plantage is er minimaal vervoer van brandstof nodig en zorgt voor verminderde afhankelijk van gas en elektriciteit. Als u in uw eigen hout kunt voorzien kan stoken op hout zelfs erg goedkoop zijn. Om het hoge rendement te bereiken is het erg belangrijk dat het hout goed gedroogd is, nat hout brandt minder efficiënt en vervuild de lucht. Hout kan overal gekweekt worden dus een lokale en hernieuwbare energie. |Een boom neemt daarbij ook CO2 op gedurende de groei als dat het uitstoot bij verbranding. Als de boom op een natuurlijke wijze zou rotten zou het dezelfde koolstoffen uitstoten.

How to identify good firewood video from Stovax.tv

Hoe goed brandhout is te herkennen

Dit maakt stoken op hout een milieuvriendelijke levensstijl. Er is echter wel vereiste dat u zo schoon mogelijk stookt. Het verbranden van hout kan bijdragen aan luchtvervuiling. Moderne kachels zorgen voor een efficiënte verbranding met minimale emissies, er is meer informatie op de ECOdesign pagina. In 2022 gaat de nieuwe Europese richtlijn officieel in werking, in 2020 bieden wij alleen kachels en haarden aan die al voldoen aan de ECOdesign richtlijnen. Deze richtlijn is gericht op efficiënte verwarming en minimale emissie uitstoot.

Stovax is één van de Britse markleiders voor de productie van houtkachels met een breed assortiment. Interieurs met een traditionele inrichting kunnen kiezen uit de populaire Stockton en Sheraton houtkachels. Deze zijn gemaakt met gietijzer wat de warmte uitstraalt en voor langer vasthoud zodat het een comfortabele warmtebron is. Kortom deze kachels zijn zeer geschikt om voor meerdere winters warm te blijven. Er zijn voor moderne stijlen om uit te kiezen en die ook al voldoen aan de ECOdesign richtlijnen, de Vogue en Vision hebben een aantal modellen Deze kachels passen in traditionelen interieurs maar ook erg goed in moderne huizen. De Elise en Studio haarden zijn interessante inbouwhaarden die tevens verkrijgbaar zijn als vrijstaande houtkachel.

Alle Stovax houtkachels zijn CE-gemarkeerd, dat betekent dat ze onafhankelijk zijn getest volgens zeer strenge Europese normen voor verwarmingsefficiëntie en emissies. Om ervoor te zorgen dat uw product op de hoogst mogelijke kwaliteit en veiligheid standaard blijft, biedt Stovax ook een 5 jaar verlengde garantie voor uw houtkachel, u daar kunt hier meer over lezen.

Wie kan mijn houtkachel installeren?

Als u een geschikte houtkachel voor uw woning hebt gevonden, dan is het belangrijk dat u een lokale onafhankelijke leverancier bezoekt om ervoor te zorgen dat u volledig op de hoogte bent van alle beperkingen en voordelen voor het installeren van het apparaat in uw woning. Het is ook zeer belangrijk dat u op zoek gaat naar een erkende installateur die de houtkachel veilig en efficiënt kan installeren en zich aan de bouwregels houdt. Het gebruik van een erkende installateur betekent vakmanschap.

Waar kan ik een houtkachel kopen?

Stovax's Expert Retailers

Stovax’s Expert Dealers

U kunt uw kachel aanschaffen bij een van onze deskundige dealers in Nederland. Met behulp van de sectie “Zoek een dealer” op de Stovax website kunnen lokale dealers worden opgezocht op plaatsnaam of postkode.

Stovax producten zijn alleen verkrijgbaar in ons deskundige onafhankelijke dealernetwerk. Zij hebben ook modellen in hun showroom staan vaak brandend opgesteld .

Kortom er zijn voordelen voor het stoken op een houtkachel.