De Gids voor de Koper

De Gids voor de Koper

Als u momenteel de aankoop van een houtkachel overweegt, dan dit is een handige gids voor de koper/klant.

Houtbrandende Kachels Video reeks

Als u de aanschaf van een houtkachel overweegt, dan dit artikel zal u handige informatie verschaffen over de voordelen van het bezit van een houtkachel, de nieuwste ontwerpen die geschikt zijn voor in uw woning en waar u het geselecteerde toestel kunt aanschaffen.

Wat is een houtkachel?

Stockton 5 wood burning stove

Stockton 5 Houtkachel

Een houtkachel is specifiek ontworpen om hout te verbranding in plaats van andere vaste brandstoffen. Dit is omdat de luchtstroom in het apparaat specifiek gebouwd is om de beste prestaties uit hout te krijgen. Een houtkachel heeft geen rooster of aslade aan de binnenkant. Als u van plan bent om een combinatie van materialen zoals bijvoorbeeld veen/turf briketten en andere rookloze brandstoffen te verbranden, overweeg dan een multi-fuel kachel dat een schudrooster heeft. Een schudrooster laat de as in een ingebouwde aslade vallen die vervolgens dan gemakkelijk kan worden leeg gemaakt.

Waarom een houtkachel kopen?

Vandaag de dag overwegen huiseigenaren de aanschaf van een houtkachel vanwege verschillende redenen. In de eerste plaats, het bezit van een houtkachel helpt huishoudkosten en dit vooral met de voortdurende stijgende prijzen van gas en elektriciteit. Afhankelijk van de warmte en het gebruik, een houtkachel verbruikt slechts  €200 ter waarde van hout per jaar. Dit bedrag zal nog steeds aangezienlijk minder zijn dan de kosten van rekeningen voor gas en elektriciteit in dezelfde periode. Het gebruik van hout als brandstof is gratis voor huishoudens die een klein bedrijf of bosgoed bezitten aangezien er dan brandstof verzamelt kan worden zonder enkele kosten. Er zijn ook vele locale hout leveranciers – voor degene die geen toegang hebben tot het bos –  die duurzame en doorgewintered hout zullen aanbieden.

How to identify good firewood video from Stovax.tv

Hoe u goed brandhout kunt identificeren

Een andere reden om een houtkachel te kopen is de eco-vriendelijke levensstijl die het vele huiseigenaren biedt. Hout is beter voor het milieu aangezien de hoeveelheid kooldioxide die vrijkomt in de atmosfeer ongeveer hetzelfde is als de hoeveelheid die wordt geabsorbeerd door de bomen tijdens de groei. Deze term wordt vaak aangeduidt als het “koolstof neutral proces”. Door het gebruik van hout als brandstof voor uw kachel, neutraliseerd en compenseert u dus uw koolstof ‘footprint’ en wordt u dus koolstof-neutraal.

Wat zijn de laatste houtkachel ontwerpen?

De uitgebreide ontwerpen van vele houtkachel fabrikanten hebben toegestaan dat huiseigenaren kunnen kiezen uit verscheidene modellen. Of u nu op zoek bent om uw bestaande houtkachel te vervangen of u denkt aan een installatie voor in een appartement in de stad, er zijn houtkachels beschikbaar voor alle soorten woning.

Stovax, één van de Britse markleiders in de productie van houtkachels, hebben een zeer breed scala van modellen om uit te kiezen. Woningen met een meer traditionele uitstraling kunnen kiezen uit de populaire Stockton en Brunel houtkachel houtkachel reeks. Deze zijn gemaakt met het fijnste gietijzer  en zullen een geschikte partner zijn voor vele winters te komen. Deze kachels stralen de warmte uit gelijkmatig uit in de ruimte wat geeft een meer confortabele en gelijkmatige temperatuur.

Er zijn ook meer eigentijdse houtkachels voor de huiseigenaren die een modern stijl verkiezen voor hun woning. De stijlvolle Studio Vrijstaande houtkachel wordt geleverd in vier maten: Studio 500, Studio 1, Studio 2 en Studio 3. Afhankelijk van de beschikbare ruimte in uw woning, het grootste model, de Studio 3 heeft een warmte afgifte van maximal 11 kW en neemt houtblokken van maximal 500mm. Deze houtkachels kan u direct op een haard installeren of op een van onze prachtige Riva banken. Met de keuze tussen verschillende stijlen en ontwerpen zal deze eigentijdse houtkachel het perfecte hoogtepunt creëren in uw leefruimte.

Alle Stovax houtkachels zijn CE-gemarkeerd, wat betekent dat ze onafhankelijk zijn getest volgens zeer strenge Europese normen voor zowel verwarming efficiëntie en emissies. Om ervoor te zorgen dat uw produkt op de hoogst mogelijke kwaliteit en veiligheid standaard blijft, biedt Stovax ook een 5 jaar verlengde garantie voor uw houtkachel. Lees meer over 5 jaar verlengde garantie beleid Stovax’s.

Wie kan mijn houtkachel installeren?

Als u een geschikte houtkachel voor uw woning hebt gevonden, dan is het belangrijk dat u uw lokale onafhankelijke leverancier bezoekt om ervoor te zorgen dat u volledig op de hoogte bent van alle beperkingen en voordelen voor het installeren van het apparaat in uw woning. Het is ook zeer belangrijk dat u op zoek gaat naar een erkende installateur die de houtkachel veilig, en efficiënt kan installeren en welke zich aan de installatie naleving houdt. Het gebruik van een erkende installateur betekent dat uw installatie en onderhoud door een goed opgeleide en competente persoon wordt uitgevoerd.

Waar kan ik een houtkachel kopen?

Stovax's Expert Retailers

Stovax’s Expert Dealers

U kunt uw kachel aanschaffen bij een grote reeks van ervaren dealers in Nederland. Met behulp van de sectie “Zoek een Dealer” op de Stovax website, kan u uw dichtstbijzijnde dealer vinden door de dichtstbijzijnde stad of postcode in te typen.

U zult ondervinden dat Stovax produkten alleen verkrijgbaar zijn bij deze ervaren, zelfstandige levaranciers welke u met alle plezier een selectie van modellen, vaak volledig operationeel, laten zien in hun lokale showrooms.

Tot slot zijn er veel positieve voordelen voor het bezit van een houtkachel. U zult niet alleen uw maandelijkse uitgaven kunnen verminderen, maar het zal uw woning ook van een koolstofneutrale duurzame warmtebron voorzien.