Een kachel kiezen

Een kachel kiezen

Waar moet u aan denken bij het kiezen van een kachel? Voordat u een aankoop doet raden wij altijd aan om deskundig advies te vragen bij een lokale Stovax of Gazco dealer.

Als u op zoek bent naar een geschikte kachel voor uw woning, dan zijn er meerdere aspecten om in overweging te nemen voordat u overgaat tot aankoop. Het is afhankelijk van de rol die het apparaat zal nemen, de brandstof die u wilt gaan gebruiken en de aanwezigheid van een schoorsteen. Hieronder staan een aantal nuttige aspecten die u kunnen helpen.

Er is de optie om te stoken op vaste brandstoffen zoals hout of multifuel. Echter als u liever het gemak heeft van een afstandsbediening, dan is gas of elektriciteit een goed alternatief. Stovax en Gazco hebben een ruim assortiment van vakkundig gemaakte moderne en traditionele haarden en kachels.

Voordat u een kachel installeerd is het belangrijk dat u advies vraagt aan een gekwalificeerde en deskundige installateur. Dealers die bij ons zijn aangesloten kunnen u verder helpen.

De functie van de kachel

Wat is de verwachting voor de kachel voor uw woning – uiteraard is de verwarming een belangrijke functie, maar u kunt tegelijkertijd een prachtig middelpunt creëren! Het is belangrijk om vast te stellen hoe groot de ruimte is die moet worden verwarmd. Voor stoken op goed stellen wij dat voor elke 14 kubieke meter van de ruimte, er ongeveer 1kW capaciteit nodig is om een temperatuur van 21 graden te bereiken.

Gaskachels bieden een goed alternatief voor huiseigenaren met het gemak en comfort van een afstandsbediening en geen gesleep met hout. Gazco gaskachels en haarden zijn gemaakt met realistische houtblokken of kolen op het branderbed voor een authentiek houtvuur effect.

Tegenwoordig zijn elektrische kachels en haarden een populaire nieuwe optie. Vooral omdat er geen rookafvoer nodig is kunnen ze gemakkelijk in de serre, keuken, eetkamer, slaapkamer of in een hal geplaatst worden. Het is gemakkelijk te bedienen met een afstandsbediening en de vlammen kunnen aanstaan zonder dat de verwarming aanstaat zodat er gedurende het hele jaar plezier van kan worden gemaakt. Kanttekening is dat gas en elektrische kachels niet geschikt zijn als hoofdverwarming of voor langdurig gebruik.

De stijl van de kachel

Als de rol van de kachel is bepaald en de mogelijkheden voor de rookafvoer, kan de stijl worden overwogen zodat het past in het interieur en bij het huis. Stovax en Gazco hebben een ruim assortiment passend in een modern appartement in de stad, een traditionele boerderij of een klassiek landhuis. Op deze website staan al onze modellen met zoveel mogelijk informatie en foto’s om een beeld te vormen.

De traditionele kachels van Stovax zijn gemaakt van gietijzer of staal, dit werkt goed omdat de warmte langzaam wordt uitgestraald in de ruimte en goed werkt op hogere temperaturen. Ontdek meer over de gietijzeren kachels. Deze traditionele kachels zijn nog steeds populair en Gazco heeft dezelfde types kachels ontwikkeld voor gas en elektrische kachels om moderne technieken te combineren met andere brandstoffen.

Voor meer informatie, kunt u een lokale dealer bezoeken.

De brandstof voor de kachel

Stovax en Gazco hebben een ruim assortiment van traditionele en moderne kachels en inbouwhaarden voor stoken met hout op een vlakke stookbodem of schudrooster, gas of elektriciteit. Hout heeft het voordeel van het gezellige houtvuur en kan een lokale CO2-neutrale vorm van verwarming zijn. Gas heeft het gemak van houtvuureffect maar met een afstandsbediening en een snelle reactie. Een elektrische kachel geeft een houtvuureffect met afstandsbediening maar zonder de noodzaak van een schoorsteen of rookkanaal, zodat het overal geplaatst kan worden mits er een stopcontact is.

Vlakke stookbodem of schudroosterLogs

Veel kachels zijn speciaal ontworpen met vlakke stookbodem voor hout of met een schudrooster. Bij een houtkachel ligt het hout op een laag as, hout brandt het beste op as. Het as moet regelmatig uit de kachel worden verwijderd en dat kan met een schep. Een kachel met schudrooster heeft een aslade, zodat as door het schudrooster valt en met de asla gemakkelijk kan worden verwijderd.  Het schudrooster zorgt ook voor extra luchtstromen in de kachel zodat alles beter verbrand.

Stovax heeft een ruim assortiment van traditionele en moderne hout en multifuel kachels die in diverse soorten interieurs passen. Op de product pagina’s zult informatie over alle kachels vinden en de modellen. Of u kunt een product zoeken om alle opties op onderwerp op te zoeken.

Gas

Gas

Gas kan een goed alternatief zijn als u een haardvuur sfeer zoekt. Het combineert het stookgemak met de nostalgie van een haard. Er zijn prachtige stijlen en variaties mogelijk voor open verbranding en gesloten verbranding. De gaskachels en haarden zijn ontwikkeld door innovatieve ingenieurs met een hoge efficiëntie en realistische vlammen als prioriteit. De meeste gaskachels kunnen worden opgewaardeerd naar een standaard of een programmeerbare afstandsbediening. De programmeerbare afstandsbediening zorgt vaak voor een efficienter gebruik, de energie klasse is dan wat hoger. Het voordeel van gas is dat de kachel uitgezet kan worden als u weggaat en makkelijk voor een korte tijd aan kan staan. Zo is gas en elektrisch stoken zuiniger.

Elektriciteit

 

De veelzijdigheid van een elektrische kachel maakt dit een enorm populaire kachel. Het vereist geen schoorsteen of rookkanaal, daardoor is de installatie gemakkelijk en het kan direct in gebruik worden genomen. De elektrische kachels van Gazco zijn zeer efficiënt en komen in een diverse soorten ontwerpen; van traditioneel tot modern, vrijstaand, inbouw of een wandmodel om aan de muur hangen! De elektrische kachels zijn gemaakt met Gazco’s unieke VeriFlame ™ technologie, voor realistische vlam-effecten. De kachel en VeriFlame ™ controles zijn discreet onder de kachel voor handmatige bediening of het kan met de afstandsbediening.

Een Stovax of Gazco dealer

Retailer

Wij raden altijd aan een van onze onafhankelijke en deskundige dealers te bezoeken voordat u een aankoop doet. Zij zullen u professioneel advies op basis van uw specifieke situatie geven. Op de dealer link kunt u aanklikken wat voor soort kachel u zoekt en uw postcode of plaatsnaam invullen. De gegevens van de dealers in uw directe omgeving zullen zichtbaar zijn.
Stovax en Gazco hebben 30 jaar ervaring in de verwarmingsindustrie en in die tijd hebben wij goede relaties opgebouwd met een grote groep aan zelfstandige dealers. Zij hebben de kennis van onze producten, brochures en vaak een aantal brandend opgestelde modellen in hun showrooms. Voor het toekomstige onderhoud, vervangende onderdelen of eventuele garantie problemen kunt u ook terecht bij de dealers.

Zoek een lokale dealer.