Het uitkiezen van Uw Kachel

Het uitkiezen van Uw Kachel

Er zijn veel dingen te overwegen bij het kiezen van een kachel voor in uw woning, dus voordat u uw aankoop pleegt, dan raden wij u ten zeerste aan om advies te vragen van uw lokale Stovax en Gazco dealer welke in staat zullen zijn om u te begeleiden in de juiste richting.

Als u momenteel aan het onderzoeken bent naar wat een geschikte kachel voor in uw woning zou kunnen zijn, er zijn vele aspecten te overwegen vόόr de aankoop van het juiste toestel. Van de rol van het apparaat in uw woning zowel als het type brandstof dat u selecteert, de korte schets hieronder zal u enkele nuttige aanwijzingen geven over de belangrijke onderwerpen die u zou kunnen overwegen voordat u over de aankoop van uw kachel beslist.

Of u nu vaste brandstoffen zoals hout, rookloze brandstoffen of veen/turf briketten wilt branden, of u heeft liever de met een ‘druk op de knop’ gemak van gas of elektriciteit, Stovax en Gazco bieden een breed scala aan vakkundig gemaakte ontwerpen van zowel hedendaags tot traditioneel, welke u de flexibiliteit aanbiedt die nodig heeft voor het hedendaagse leven.

Voorafgaand aan de installatie van uw kachel, moet er een inspektie (site survey) in uw woning worden uitgevoerd door een gekwalificeerde en geregistreerde Technische installateur.

De rol van de kachel in uw huis

House

Denk aan de rol die de kachel in uw woning zal hebben – sommige huiseigenaren zullen een kachel aanschaffen om een bepaalde kamer in het huis te verwarmen; anderen willen zowel hun sanitaire warm water en centrale verwarming voorzien hebben, terwijl sommigen gewoon een prachtig hoogtepunt willen creëren! Hoe dan ook, er zijn veel kachels in verschillende vormen, maten en met verschillende soorten brandstof die niet alleen voldoet aan uw verwarming behoeften, maar welke ook esthetisch erg aantrekkelijk is.

Huiseigenaren op zoek naar een kachel om een bepaalde ruimte van het huis op te warmen zullen de voorgestelde kamer eerst moeten meten om te weten te kunnen komen welke grootte van kachel vereist is. Als een tip, stellen wij voor dat voor elke 14 kubieke meter van de ruimte, er 1kW (ongeveer) van warmteafgifte nodig is om tot een kamertemperatuur van 21 graden te komen.

Gaskachels kunnen het perfecte alternatief zijn voor huiseigenaren die op zoek zijn naar gemak en comfort. Met hun zeer realistische kolen of houtblokken brandstof effecten, is de sfeer welke door de moderne gaskachels wordt gecreëerd uitzonderlijk. Een elektrische kachel kan ook leiden tot nieuwe mogelijkheden in uw huis: serre, keuken, eetkamer, slaapkamer en de hal kunnen ook genieten van de warmte en het karakter van een kachel met daarnaast het extra gemak van het makkelijk kunnen inpluggen van het apparaat!

Afhankelijk van de behoeften van u en uw woning, Stovax en Gazco hebben een uitgebreid assortiment van kachels welke geschikt is voor u. Door het bezoeken van uw lokale dealer, kunt u praten over de voordelen en beperkingen die een kachel kunnen bieden.

De stijl van de kachel voor thuis

Huntingdon 40 Cast Iron stove

Als u eenmaal de rol van de kachel in uw huis heeft overwogen, dan kunt u de stijl van uw toestel overwegen om bij het interieur van uw huis te passen. Of u nu in een moderne stads appartement of een traditioneel landhuis woont, Stovax en Gazco hebben een reeks van kachels die bij de uitstraling en de locatie van uw woning zal passen. De meeste Stovax en Gazco kachels kunnen ook worden geselecteerd in een verscheidenheid van kleuren om in uw huis te passen en op deze website vindt u precies welke verschillende kleuren er beschikbaar zijn op elke produkt pagina.

Veel kachels van Stovax en Gazco zijn gemaakt van ofwel gietijzer of stalen materialen. De gietbaarheid van gietijzer maakt het mogelijk dat het kan worden gegoten in een verscheidenheid van ontwerpen om een schat aan ingewikkelde en zeer elegante details te kunnen creëren. Beroemd om zijn prachtige maaswerk deuren, de Huntingdon kachel reeks wordt van gietijzer vervaardigd en is een perfecte aanvulling voor woningen met een meer traditionele uitstraling. De warmte-diffunderende eigenschappen van gietijzer, zorgen dat de gegenereerde warmte langzaam worden uitgestraald in de ruimte voor meer comfort zelfs hogere temperaturen. Ontdek meer over de gietijzeren kachels.

Stalen kachels spreken vele hedendaagse woningen aan vanwege de strakke en vloeiende lijnen. Zowel de populaire Stockton en View kachel reeks zijn gemaakt van hoogwaardige 5mm zware stalen body die de warmte snel uitstoten. Veel kachels van Stovax en Gazco combineren vaak stalen en gietijzeren onderdelen om zowel uitstekende prestaties maar ook waar voor uw geld te kunnen aanbieden.

Onze opvallende Riva Studio houtkachel reeks zal ook tot een groot aantal huiseigenaren aanspreken. Hun verleidelijke breedbeeld vlam visuelen zijn aangevuld met een uitgebreide reeks van frames en stylings opties en zullen een opvallend hoogtepunt creëren in zowel de hedendaagse en traditionele woningen.

Om een reeks van kachels in verschillende stijlen te bekijken, bezoek dan graag uw lokale dealer.

Brandstof types die beschikbaar zijn voor uw kachel

Stovax en Gazco bieden een ruime keuze aan traditionele en eigentijdse hout brandende, multifuel, gas en elektrische kachels. Huiseigenaren kiezen hun brandstof type voor vele redenen – sommige kunnen een houtkachel kiezen vanwege zijn koolstofneutrale voordelen, terwijl anderen de voorkeur hebben aan het gemak van een gas- of elektrische kachel. Elk onderstaand brandstoftype zal hieronder in meer detail worden toegelicht.

Met de moderne technologie die tegenwoordig beschikbaar is, zijn huiseigenaren niet langer meer beperkt tot bepaalde kachel modellen voor hun woningen. Vandaag, kunnen de woningen zonder schoorsteen ook profiteren van de Stovax en Gazco reeks. Lees meer over het type van schoorsteen of rookkanaal die u in uw huis heeft.

Om een reeks van kachels te kunnen bekijken in een verscheidenheid van soorten brandstof, dan kunt u altijd terecht bij uw lokale dealer.

Hout branden of multifuel kachels

Logs

Veel kachels zullen specifiek worden ontworpen als ofwel multifuel of houtgebrandende modellen. Een multifuel kachel betekent dat u in staat bent om een combinatie van hout, rookloze brandstoffen of veen/turf briketten kunt verbranden. Multifuel kachels hebben een schudrooster waarmee as kan worden verzameld in een ingebouwde aslade aangezien deze brandstoffen het beste verbranden met lucht die van onder het vuur binnenkomt wat een efficiëntere verbranding toelaat.

Toegewijde houtkachels zijn ontworpen om in het specifiek alleen hout te verbranden in plaats van de extra vaste brandstoffen die hierboven beschreven staan en bevatten een vast rooster en geen aslade. Houtblokken branden het beste op een plat bed van as met lucht voor de verbranding die van boven komt en deze zijn daarom zo ontworpen dat u het as bed kunt ontwikkelen.

Stovax biedt een ruime keuze aan traditionele en eigentijdse houtbrandende en multifuel kachel modellen om in de meeste kamers en woningen te passen. Elke product pagina zal u voorzien van gedetailleerde informatie over elk houtbrandende en multifuel kachels of u kunt onze Produkt Zoeker gebruiken om snel uw zoektocht naar het juiste product te verfijnen.
We hebben ook een speciale pagina over de verschillen tussen een houtbrandende of multifuel kachel.

Door uw lokale expert dealer te bezoeken, kunt u onze selectie van houtbrandende en multifuel kachels bekijken.

Gaskachels

Gas

Als een vaste brandstof kachel niet geschikt is voor in uw woning of niet aan uw wensen voldoet, dan kunnen veel gaskachels een esthetisch alternatief zijn of uw mischien is uw favoriete brandstof methode voor een kachel gewoon gas. Met dezelfde of zeer vergelijkbare styling, vele Gazco gaskachels zijn gebaseerd op hun vaste brandstof voorgangers.

Gaskachels bieden een combinatie van gemak en ambiente warmte met een aandrukken van een knop. Ontwikkeld door innovatieve ingenieurs in zeer hoogstaande laboratoriums onderzoek en ontwikkeling uitvoeren, Gazco gaskachels hebben zeer realistische vlammen effecten met ofwel houtblokken of steenkool brandstof bedden. Met het gemak van een schakelaar kunt u direct van de warmte en de mooie dansende vlammen genieten.

De meeste gashaarden kunnen ook worden opgewaardeerd om via een afstandsbediening te worden bestuurd, met een versie die een thermostaat en programmeerbare tijd perioden inbegrepen heeft net zoals centrale verwarming.

Bekijk ons aanbod van prachtige gaskachels, door uw lokale dealer te bezoeken.

Elektrische kachels

Electric

De veelzijdigheid van een elektrische kachel betekent dat u deze gemakkelijk kunt installeren en onmiddellijk kunt gebuiken. De elektrische kachels van Gazco zijn zeer efficiënt en komen in een verscheidenheid van ontwerpen van traditioneel tot modern om tot alle beurzen en locaties te kunnen voldoen – zonder dat er een noodzaak is voor een schoorsteen! Op basis van hun vaste brandstof equivalenten, u kunt genieten van de esthetiek van de kachels met het gemak van een schakelaar. Deze elektrische kachels bevatten Gazco’s unieke VeriFlame ™ technologie, die realistische vlammen effecten produceert. De kachel en VeriFlame ™ -technologie controles voor elke kachel zijn discreet onder de kachel geplaatst en kunnen worden bediend met de bijgeleverde afstandsbediening.

De schoonheid van een elektrische kachel, is dat u kunt genieten van het vlammen visueel zonder enige warmteafgifte – absoluut perfect voor die warmere avonden!

Bezoek uw lokale dealer, om ons assortiment van elektrische kachels te bekijken.

Bezoek uw Stovax of Gazco dealer

Retailer

Wij raden u ten zeerste uw wensen te overleggen met een onafhankelijke dealer voordat u een aankoop doet. Zij zullen u graag adequaat en professioneel advies geven.

U kunt ons assortiment van apparaten aankopen van onze brede keuze uit ervaren Nederlandse dealers. Onze ‘Zoek een dealer Locator’ kan worden gevonden op de website. Door middel van het intikken van de dichtstbijzijnde stad of postcode, zult u in staat om uw dichtstbijzijnde leverancier te vinden.

Onze 30 jaar ervaring in de verwarmings industrie hebben ons toegestaan om sterke relaties met een grote groep aan zelfstandige winkeliers te maken en daarom bent u alleen in staat om onze Stovax en Gazco produkten bij deze ervaren dealers te vinden. Zij zullen ook in staat zijn om u een selectie van de installaties te tonen in hun lokale showrooms – vaak zijn deze volledig operationeel – zodat u kunt zien hoe uw gekozen kachel eruit ziet als deze brandt.

Zoek uw dichtstbijzijnde dealer hier.