8 redenen om een houtkachel te kopen

8 redenen om een houtkachel te kopen

Als u van plan bent om een houtkachel aan te schaffen, dan zal dit blog je 8 redenen geven om er een te kopen!

Houtkachels

De warmte en sfeer van een houtkachel is perfecte op een koude winterdag. De populariteit van stoken op hout is sterk toegenomen in de afgelopen jaren voor een aantal redenen. Er is een vraag naar het gebruik van een hernieuwbare en lokale brandstof, de vraag naar alernatieve brandstoffen en het genot van een echt vuur! Om aan deze vraag te voldoen hebben kachel fabrikanten zeer efficiënte en stijlvolle houtkachels geproduceerd voor in diverse soorten interieurs van landelijk tot stedelijk en die voldoen aan de ECOdesign richtlijnen die in 2020 ingaan.

8 redenen om over te gaan op stoken in een houtkachel:

1. Hout is een hernieuwbare energie

Woodlands

Koop hout bij een lokale duurzame kwekerij

Stoken van hout is beter voor het milieu omdat het een duurzame warmtebron is. Het is echter wel afhankelijk van waar het vandaan komt. Hout is hernieuwbaar als er een nieuwe boom geplant kan worden om het stookhout te vervangen. Het is daarom belangrijk dat u weet waar uw hout vandaan komt en dat het goed gecultiveerd wordt.  Kortom koop alleen bij lokale dealers zodat weet of er duurzaam gekweekt wordt en zodat de energie die nodig is voor transport minimaal is. Het is goed voor de lokale biodiversiteit, de werkgelegenheid in de bosbouw en zorgt ervoor dat er voldoende hout is om aan toekomstige vraag te voldoen.

2. ECOdesign richtlijen 2022

Airwash and Cleanburn technology

Airwash and Cleanburn technologie

De Europese Unie heeft richtlijnen gemaakt voor de verkoop van verwarmingsapparaten op het gebied van energieverbruik en uitstoot. Dit is met het oog op klimaatverandering, luchtvervuiling en energieverbruik. Alle verwarmingsapparaten zijn voorzien met een energieklasse net zoals ijskasten en wasmachines. Deze richtlijnen gaan officieel in 2022 in maar Stovax verkoopt sinds januari 2020 in Nederland alleen ECO kachels.

3. Airwash en Cleanburn technologie

Alle Stovax kachel en haarden zijn gemaakt met Airwash en Cleanburn technologie. Airwash zorgt voor een luchttoevoer langs het glas zodat de deur schoon blijft. Cleanburn is een systeem dat zorg voor de volledige verbranding van alle koolwaterstoffen en zwevende deeltjes zodat deze kachels een ‘schonere verbranding’ hebben (en dus minder roetdeeltjes door de schoorsteen). Bovendien maakt het de kachel efficiënter omdat het de deeltjes en stoffen omzet in warmte. Voor beide systemen is een goede luchttoevoer belangrijk en dat het rookkanaal regelmatig wordt geveegd.

4. CE Goedgekeurd

CE Marked logo

CE-Gemarkeerde Logo

Alle Stovax houtkachels en haarden hebben een CE-goedkeuring. Dit betekent dat ze onafhankelijk zijn getest volgens de strenge Europese eisen voor een efficiëntie verwarming en minimale emissies. Deze goedkeuring is een erkenning van onze productieprocessen en de kwaliteit van onze apparaten.

5. Hoge efficiëntie houtkachels en haarden

Open haarden hebben een rendement van ongeveer 10-20%, daartegenover kan een moderne houtkachel of haard een rendement hebben van tussen van 70 – 85% . Deze houtkachels met een hoog rendement zorgen voor de meeste warmte met de minderste emissies door de schoorsteen.

6. Een brede selectie van houtkachels en haarden

Al meer dan 30 jaar, is Stovax is gewijd aan de ontwikkeling, productie en distributie van hoogwaardige haarden en kachels met vlakke stookbodems of met schudroosters. Stovax biedt een aantal traditionele en moderne kachels en haarden aan in Nederland die voldoen aan de Europese ECOdesign richtlijnen. We werken continue aan de innovatie om de kachels nog efficiënter te maken.

7. Tot 5 jaar garantie voor uw houtkachel of haard

Stovax houtkachels worden geproduceerd met uiterste zorg voor detail om ervoor te zorgen dat ze zijn ontworpen, getest en gefabriceerd volgens de beste kwaliteits- en veiligheidsnormen. Stovax versterkt daardoor 5 jaar garantie voor uw houtkachel of haard op voorwaarde dat u deze binnen een maand bij ons registreert. We adviseren om houtkachels en haarden alleen bij een van onze deskundige en onafhankelijke dealers te kopen, voor passend advies, een correcte installatie en onderhoudsadvies zodat u veel jaren kunt genieten van uw aankoop. Wij verstrekken deze 5 jaar garantie alleen aan toestellen die zijn gekocht bij een dealer die is aangesloten in ons dealer netwerk en op voorwaarde dat u deze binnen een maand heeft geregistreerd. Bezoek onze garantie pagina voor meer informatie.

8. Onze deskundige dealers

Voordat u een aankoop doet, raden wij u aan om te advies te vragen aan een onafhankelijke dealer om ervoor te zorgen dat u voldoende en correct professioneel advies krijgt. Een deskundige dealer zal in staat zijn om u te helpen bij elke stap van uw aankoop; de beoordeling van uw huis, de keuze van het juiste product, de correct installatie en het onderhoud. Zij hebben een selectie van de apparaten in de showroom die staan vaak operationeel opgesteld – zodat u een goed idee krijgt van hoe een haard of kachel eruit ziet tijdens het branden. Ook is het van belang dat u een bekwame installateur kiest die op de hoogte is van de nieuwste regelgeving.

De perfecte haard geeft een de ultieme uitstraling in uw huis met warmte, sfeer en gezelligheid, een bekroning voor u en uw woning.