8 redenen om een houtkachel aan te schaffen

8 redenen om een houtkachel aan te schaffen

Als u van plan bent om een houtkachel aan te schaffen, dan zal dit blog je 8 redenen geven om er een te kopen!

Houtbrandende Kachels

Niets creëert de perfecte ambiance op een koude winterdag dan de warmte van een houtkachel. De populariteit van het verbranden van hout is sterk toegenomen in de afgelopen jaren en enkele van de redenen hiervoor zijn onder andere: het beheersen van de kosten door te veranderen naar een meer duurzame brandstof, het steeds meer willen van een koolstof-neutraal of gewoon de wil om van een echt vuur te genieten! Door deze vraag hebben de haard fabrikanten zeer efficiënte  en stijlvolle houtkachels gecreëert waarvan kan worden genoten in een reeks van woningen.

Hieronder zijn  8 redenen waarom u vandaag een houtkachel zou moeten aanschaffen:

1. Hout is een hernieuwbare energie en helpt met het besparen van de maandelijkse rekeningen

Woodlands

Selecteer houtblokken van een gerenommeerde lokale houtblokken dealer

Met de stijgende brandstofkosten, zijn veel huiseigenaren op zoek naar alternatieve manieren om hun woningen te verwarmen. Verbranding van hout is niet alleen beter voor het milieu, maar het kan ook een koolstofneutraal en geheel duurzame warmtebron bieden. Hout is hernieuwbaar en het verbranden van hout is een koolstof-neutraal proces, waardoor de hoeveelheid CO2 die vrijkomt in de atmosfeer als het wordt gebrand hetzelfde is als de hoeveelheid die wordt geabsorbeerd door een boom als deze groeit. Als u op zoek bent naar lokale hout dealers voor uw houtkachel of haard, dan is het integraal om alleen dealers van duurzame plantages en gecultiveerde bossen te selecteren. Dit helpt bij het verbeteren van de biodiversiteit, het ondersteunen van de werkgelegenheid in de bosbouw en zorgt ervoor dat er genoeg hout is om de toekomstige vraag te voldoen in de komende jaren.

2. Airwash technologie

Airwash and Cleanburn technology

Airwash and Cleanburn technologie

De meeste houtkachels integreren de Airwash-technologie, wat wordt bereikt doordat lucht wordt ingezogen in de bovenkant van de kachel welke wordt verwarmd in de centrale luchtkamer alvorens naar beneden te worden gericht achter de glazen deur door een scherm tussen het vuur en het glas te creëren. Hierdoor kan van een vollediger vlammen-beeld worden genoten zonder dat het glas wordt bedekt met roet.

3. Cleanburn technologie

De Cleanburn technologie is een ander kenmerk dat kan worden gevonden in een houtkachel of haard. Het is een systeem waarbij warme lucht in de vlamkast wordt geintroduceert net boven de normale hoogte van het vuur. Het effect is dat de verbranding van onverbrande koolwaterstoffen mogelijk wordt gemaakt in de rookstroom waardoor er een ‘schonere verbranding ” wordt afgegeven (minder roetdeeltjes gaan in de schoorsteen / rookkanaal en in de atmosfeer). Dit genereert ook meer warmte naar de kamer en er gaat minder naar de schoorsteen.

4. CE Goedgekeurd

CE Marked logo

CE-Gemarkeerde Logo

Alle Stovax houtbrandende kachels en haarden zijn CE-gemarkeerd. Dit betekent dat ze onafhankelijk zijn getest volgens strenge Europese normen voor zowel verwarming efficiëntie en emissies. Deze algemeen erkende erkenning van de hoogste normen is een bewijs van onze inzet voor het gebruik van de beste procedures en praktijken en het creëren van de beste, kwaliteit apparaten.

5. Zeer efficiënte houtkachels en haarden

Open haarden hebben meestal een rendement van maximaal 10-20%, waarnaast een houtkachel of haard een verwarmings rendement tot 86% zullen hebben. Hoog rendement houtkachels behouden de meeste van de warmte in uw woning met minder afval wat in de schoorsteen terecht komt.

6. Een brede selectie van houtkachels en haarden

Al meer dan 30 jaar, is Stovax is gewijd aan de ontwikkeling, productie en distributie van hoogwaardige houtstokende en multifuel kachels, haarden en schouwen. Stovax biedt momenteel het grootste assortiment van traditionele en eigentijdse ontwerpen in het Verenigd Koninkrijk en als u over het installeren van een dubbelzijdige inzet hout brandende haard denkt, dan is de Stovax Studio Duplex de perfecte aansluiting tussen twee aparte kamers. Als alternatief, waarom kiest u dan niet voor de populaire houtkachels, zoals Stockton, Huntingdon en Brunel – deze traditionele kachels zouden een perfecte toevoeging aan uw huis of haard inglenook zijn.

7. 5 jaar uitgebreide garantie voor uw houtkachel of haard

Stovax houtkachels krijgen de beste zorg om ervoor te zorgen dat ze zijn ontworpen, getest en gefabriceerd volgens de hoogst mogelijke kwaliteits- en veiligheidsnormen, daarom biedt Stovax een 5 jaar verlengde garantie voor uw houtkachel of haard. We raden u altijd aan om onze houtstokende kachels en haarden alleen van ervaren, onafhankelijke retailers aan te schaffen, zodat ze correct worden verkocht en geïnstalleerd zodat u vele jaren met plezier kunt genieten van uw aankoop. Houd er ook rekening mee dat deze garantie alleen beschikbaar is als u uw product van onze expert Retailer Netwerk heeft gekocht en heeft geregistreerd binnen een maand van aankoop of installatie. Bezoek onze garantie pagina voor meer gedetailleerde informatie.

8. Een uitgebreide selectie van deskundige dealers

Voordat u een aankoop doet, raden wij u aan om te overleggen met een onafhankelijke dealer om ervoor te zorgen dat u voldoende, professioneel advies krijgt. Een deskundige leverancier zal in staat zijn om u te helpen bij elke stap van uw kachel of haard aankoop van de beoordeling van uw huis, tot het selecteren van het juiste product, de juiste installatie en after sales support. Zij zullen ook in staat zijn om u een selectie van de apparaten in hun lokale showroom te tonen – vaak zijn deze volledig operationeel – zodat u een goed idee krijgt van hoe een haard of kachel eruit ziet tijdens het branden. Ook is het van vitaal belang dat uw gekozen installateur is goedgekeurd en volledig op de hoogte is van de nieuwste regelgeving.

Als u een perfecte haard heeft en de ultieme uitstraling voor uw huis heeft bereikt geeft dit niet alleen een gevoel van voldoening, maar ook een belonend gevoel voor u en uw woning.