Vlakke stookbodem of schudrooster

Het verschil tussen vlakke stookbodem of schudrooster

De verschillen tussen hout en multifuel kachels.

Veel Stovax kachels zijn gemaakt voor stoken op hout op een vlakke stookbodem of met een schudrooster. Het is nuttig om op de hoogte te zijn van de verschillen voordat u een beslissing neemt.

Houtkachel

Huntingdon 40 burning wood

Huntingdon 40 houtkachel

Een houtkachel met een vlakke stookbodem is een ideale basis omdat hout goed brandt op een laag as zal de as. Nieuwe houtblokken kunnen bovenop het vuur worden gelegd. Het zorgt voor een goede verbranding, omdat houtblokken efficiënter en gelijkmatiger verbranden op een bed van as, dit geeft maximale efficiëntie en warmteafgifte.

In combinatie met de Cleanburn technologie – waarmee de meeste Stovax kachels zijn gemaakt, maakt de verbranding nog beter. De invoer van zuurstof in de verbrandingskamer zorgt voor het verbranden van alle gassen en deeltjes zodat alles goed verbrand voordat het door het rookkanaal wordt afgevoerd. Het hout gaat langer mee, meer warmte en genot van de prachtige vlammen.

Het is de moeite waard om de milieuvoordelen van hout stoken te overwegen. Het wordt gezien als een koolstof neutrale vorm van energie omdat tijdens de groei een boom ongeveer dezelfde hoeveelheid kooldioxide opneemt als dat wordt uitgestoten bij verbranding. Het kan vervangen worden met het planten van een vervangende boom. Als u hout koopt zorg er dan voor dat het van een duurzame lokale kwekerij komen en dat het hout goed is gedroogd voordat u stookt. Hierdoor stookt u schoon en maximale verwarming.

Kachel met schudrooster

Sommige kachels en haarden zijn verkrijgbaar met een  schudrooster en aslade. Het as valt door het rooster en in de aslade zodat het gemakkelijk kan worden geleegd. Dit zorgt voor extra circulatie zodat de verbranding zo efficiënt mogelijk is.

Alle Stovax kachels en haarden voldoen aan de ECOdesign richtlijnen. De warmteafgifte van een apparaat met schudrooster is vergelijkbaar of identiek aan een vlakke stookbodem – en beide zijn zeer efficiënt. Ze zijn standaard met Airwash en Cleanburn. Dankzij deze innovaties is het bedienen van de apparaten erg gemakkelijk en goedkoop in onderhoud.

Voor meer informatie zie onze brochures, online op de produktpagina’s of kunt u contact opnemen met een lokale deskundige dealer.

Our range of wood burning & multi-fuel stoves