Studio houthaarden

Studio vlakke stookbodem

De Studio haarden zijn opvallende haarden voor elke leefruimte met een imposant breed vlammenbeeld. Er zijn een aantal frames verkrijgbaar voor stijl, het is ook verkrijgbaar als vrijstaande haard.

De Studio is verkrijgbaar in drie inbouw modellen en alleen met een vlakke stookbodem, de Cleanburn en Airwash zorgen voor een hoge efficiëntie.

Studio inbouw en vrijstaande haarden

 

Stovax is toegewijd aan de ontwikkeling van hoogwaardige kachels, haarden en schouwen. Ervaring gedurende de afgelopen 30 jaar heeft ertoe geleid dat Stovax tot één van Europa’s meest specialistische houthaarden fabrikanten behoord. De Studio is het resultaat van vakmanschap en innovatie ontworpen met moderne strakke lijnen en een efficiënt verbruik.

De Studio brengt de innovaties samen; het geavanceerde Cleanburn zorgt voor een prachtig vlammenspel met een superieure efficiënte verwarming en het krachtige Airwash  om het raam schoon te houden. Daarnaast zijn er opties voor extra’s; zoals een ventilator set, een externe buitenluchttoevoer of een warme lucht convectie set om warmte lucht naar een andere ruimte te leiden.

Een Studio zorgt voor een verwarmende blikkenvanger in uw interieur. Voor de inbouwhaarden zijn er een aantal opties voor frames; het kan zonder frame worden ingebouwd zodat de inbouw met plamuur strak kan worden ingebouwd, of een eenvoudige Edge+ of een Profile frame als u een grotere rand wilt. De Studio is tevens verkrijgbaar als vrijstaande haard met bijpassende stalen banken waarop deze geplaatst kunnen worden. De Studio is gemaakt om het beste verbruik te halen uit hout, vergeleken met has of fossiele brandstoffen is hout een koolstof neutrale brandstof is en een gemakkelijk hernieuwbaar energiebron zolang deze komt van een duurzame lokale plantage. Hout is daarmee een warmtebron die beter is voor ons milieu.

Lees meer over de  milieuvoordelen van hout stoken en hoge efficiëntie haarden.

 

Kenmerken

De Studio inbouwhaarden zijn gemaakt met Cleanburn wat ervoor zorgt dat de houtblokken goed verbranden met een hoge efficiëntie het geeft een hogere warmteafgifte in de kamer en  minder uitstoot door de schoorsteen. Deze innovatie is door de introductie van een tweede verbranding die alle onverbrande deeltjes en gassen alsnog verbrandt. Dit zorgt voor extra warmte met minder emissies. De luchtstroom van de Airwash zorgen ervoor dat het glas van de deur schoon blijft. De Studio heeft hierdoor een volledige controle over de vlammen en warmteafgifte. De deuren van de 1 en 2 gaan als een deur naar links open, bij de grotere Studio 3 gaat de deur naar beneden.

Studio ontwerp

Studio Design Features

 1. Belijning van hoge densiteit voor verbranding
 2. De warmde lucht van de Cleanburn toevoer verbranden de koolwaterstoffen
 3. Airwash luchttoevoer
 4. Primaire bediening
 5. Afneembaar handvat (Studio 1, 2 & 3) en een greep voor openen deur (Studio 1 & 2)
 6. Radiatie en stralingswarmte
 7. Rookafvoer alleen bovenuitgang
 8. Gemakkelijk rookafvoer systeem
 9. Verwijderbare keerschotten
 10. Externe buitenlucht toevoer (alleen voor inbouwhaarden)
 11. Optie ventilator kit (alleen voor inbouwhaarden)
 12. Optie 10˚ rookafvoer (alleen voor inbouwhaarden- niet afgebeeld)

*De afbeelding toont de inbouwhaard met frame.

Heat Shields

Hitteschild

Er zijn hitteschilden verkrijgbaar voor bij de Studio Vrijstaand voor alle modellen.

Als een Studio 1, 2 en 3 is geplaatst op een Stalen bank kan de afstand met de achterwand verkleind worden met 85%. Dit is een vermindering van 7.5 cm voor een optimaal gebruik van de ruimte in de kamer. Daarnaast wordt u niet gelimiteerd door eventuele brandbare materialen in uw interieur.

Warme lucht convectie set met roosters

warm-air-ducting-kit

De warme lucht convecties set is alleen geschikt voor de inbouwhaarden. Het bevat twee 3 meter lange kneedbare pijpen, waarmee twee andere woonruimtes kunnen worden verwarmd. De Studio 3 is voorzien van vier uitgangen zodat u twee convectie sets zou kunnen gebruiken, zo kunt u de warmte van de Studio 3 gebruiken om vier kamers te verwarmen.

Edge / Edge+ voor inbouwhaarden

De Edge kit wordt vastgeschroefd aan buitenrand van de hard rand. De L-vormige stukken zorgen voor 3.4 cm/ 4.45 cm* afwerkafstand met de muur of gipsplaten (mits bestand tegen hoge temperatuur). Dit betekent dat de muur kan worden geplamuurd tot de haard. De Edge kit is gemaakt van aluminiseert staal, dit kan worden geverfd zodat het kan in passende kleuren van het interieur. De Edge+ is een decoratieve dunne rand die over de opening van de installatie rand past.

*3.4cm Studio 1 & 2 / 4.45cm Studio 3

10˚ schuine rookafvoer

angled
Deze optionele schuine rookafvoer voor de Studio inbouwhaarden biedt flexibiliteit en gemak bij de installatie. Als een installatie door de schoorsteen moeten die net niet recht boven de haard zit en een klein beetje schuin kan dan helpen om achter een balk om te kunnen.

Externe luchttoevoer colour-wheel

De Studio heeft de optie van een optionele externe buitenluchttoevoer. Door het verwijderen van een luchttoevoeropening in de kamer trekt de kachel geen lucht aan in de woning. Het aantrekken van lucht leidt vaak tot tocht in de woning, een externe luchttoevoer voorkomt dit en zorgt voor meer comfort.

Afhankelijk dat dit voldoet aan de testen.

Onze Riva Studio Hout Haarden Reeks