Ecodesign label voor houtkachels en haarden

Ecodesign label voor houtkachels en haarden

Veel Stovax kachels en haarden zijn gemaakt met de schone verbrandingstechnologie en zijn geschikt voor rookvrije woonwijken. Voor onze nieuwste hout en multifuel kachels hebben we de lat hoger gelegd voor een zuinige en schonere verbranding. Daarom voldoen onze huidige reeks kachels aan de ECOdesign regels; enkele zijn zelfs beter dan de richtlijnen.

Ecodesign label voor houtkachels en haarden

De ECOdesign richtlijn wordt officieel ingevoerd in 2022 en is gericht ter verbetering van de luchtkwaliteit en voor een zuiniger energieverbruik. De Nederlandse overheid wil de regels vanaf januari 2020 in laten gaan en in België zijn momenteel de regels veel strenger dan de ECOdesign normen.

In 2015 heeft Stovax de Elise haard ontwikkeld en geïntroduceerd, deze voldeed toen al aan de professionele verpakking richtlijnen. De emissie uitstoot van de Elise is zelfs beter dan vereist. Daarmee hebben we aangetoond dat het nu al mogelijk is om haarden en kachels van de toekomst te produceren.

In Engeland werkt Stovax met de Stove Industry Alliance om SIA labels introduceren voor de kachels en haarden industrie. Kachels met de ECOdesign label zijn onafhankelijk getest door KIWA om na te gaan of de kachel of haard aan de strenge emissie regels voldoet.

Stovax gelooft dat dit de toekomst is voor stoken met hout, daarom hebben we onze ontwikkelingen gericht op het creëren van zuinige houtkachels en haarden met lage uitstoot. In aanvulling op de Elise, voldoen momenteel de Vogue, Vision en Sheraton kachels aan de ECOdesign richtlijnen. We hopen hier in de toekomst meer aan toe te kunnen voegen.

Onze ECOdesign kachels en haarden hebben een zeer efficiënt verbrandingssysteem met ultra-lage emissies. Dit minimaliseert de uitstoot van koolmonoxide (CO), stikstofdioxide (Nox), gasvormige organische verbindingen (OGC) en zwevende deeltjes (PM). Onze kachels en haarden zijn daardoor één van de meest milieuvriendelijke kachels.

Op de Stook schoon pagina staan een aantal vragen en antwoorden met tips om de emissies zo laag mogelijk te krijgen. Mocht u meer vragen hebben dan kunt u contact opnemen met uw lokale dealer.

Bekijk onze gereedschappen voor Ecodesign Ready