Stovax & Gazco

Gazco en Stovax zijn onderdeel van de Stovax Heating Group, fabricant van kachels en haarden in klassieke en moderne stijlen brandend op hout, multifuel, gas en elektriciteit.

Stovax Ltd is opgericht in 1981 en is gevestigd in Exeter in Engeland. Het doel is het ontwerpen, produceren en leveren van kachels en haarden die branden op hout met vlakke stookbodem of schudrooster, gas en elektriciteit. In 1988 is het zusterbedrijf Gazco Ltd opgericht specifiek voor gas en daar zijn in de loop van de tijd elektrische kachels bijgekomen. Stovax en Gazco werken nauw samen en produceren kachel-series in de verschillende brandstoffen. Er zijn een aantal kachel series die een model hebben in de drie brandstoffen groepen. In 2006 heeft de Stovax groep Yeoman overgenomen, dit is een bekend merk in Devon voor de productie van houtkachels in de specifieke traditionele Engelse stijl. Het Yeoman merk is nog steeds actief binnen de Stovax groep voor hout, gas en elektrische kachels.

In het Verenigd Koninkrijk en de Republiek Ierland is Stovax de distributeur van Dovre, Nordpeis, Varde en Lotus. Daarnaast exporteert de Stovax Heating Group naar andere Europese landen en daarbuiten.

Stovax is sinds 2016 onderdeel van de Zweedse NIBE Stoves groep en is gespecialiseerd op het ontwerpen, produceren en leveren van verwarmingstoestellen voor particulieren. Onze toekomstvisie is in overeenstemming met de Europese ECOdesign 2022 richtlijnen om kachels en haarden zo efficiënt mogelijk te maken. Door het optimaliseren van het energieverbruik wordt tegelijkertijd de emissie uitstoot geminimaliseerd. Hout gaat langer mee omdat alle deeltjes goed worden verbrand en de luchtvervuiling is aanzienlijk minder dan open haarden of oudere kachels en het geeft een prachtig vlamspel. Om de prestaties van haarden en kachels optimaal te houden is er een ruim assortiment van onderhoudsproducten,  vervangende onderdelen en accessoires.

Al onze producten zijn bij deskundige dealers in ons netwerk te verkrijgen, een lokale dealer is te vinden op de link een dealer vinden.