Achtergrond Stovax & Gazco

De Stovax Groep is een grote Engelse producent van kachels en haarden in klassieke en moderne stijlen brandend op hout, multifuel, gas en elektriciteit.

Stovax Ltd is opgericht in 1981 en gevestigd in Exeter in Engeland. Het doel is het ontwerpen, fabriceren en leveren van kachels en haarden die branden op hout, multifuel, gas en elektriciteit. In 1988 is het zusterbedrijf Gazco Ltd opgericht voor gas te richten. Stovax en Gazco werken nauw samen en produceren kachel-series in elk van de verschillende brandstoffen. In 2006 heeft de Stovax groep Yeoman overgenomen, dit is een bekend merk in Devon voor de productie van houtkachels in een traditionele Engelse stijl. Het Yeoman merk is nog steeds actief binnen de Stovax groep voor hout, multifuel, gas en elektrische kachel.

In het Verenigd Koninkrijk en de Republiek Ierland is Stovax de distributeur van Dovre, Nortpeis, Varde en Lotus.

Stovax valt tegenwoordig onder de Zweedse NIBE groep en is gespecialiseerd op het ontwerpen, produceren en leveren van kachels en haarden brandend op hout, multifuel, gas en elektriciteit. Tevens is er een assortiment van assessoires, schouwen, vervangende onderdelen en producten voor onderhoud.

Voor een lokale dealer kunt u naar de link dichtstbijzijnde dealer op deze website.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met de klantenservice op exportsales@stovax.com.