Over ons

De Stovax Groep is de grootste producent van kachels, inbouwhaarden en vuren in het VK met een reeks van moderne tot klassieke stijlen die aan ieders behoeften voldoet en uitvoer meer dan 50 landen wereldwijd.

Historiek

Stovax Ltd, gebaseerd in Exeter, Engeland, werd in 1981 opgericht met als doel het ontwerpen, fabriceren en distribueren van kachels voor houtstoking en haard, kachel en schouw-accessoires. In 1988 werd de beslissing genomen om te diversifieren door over te gaan tot het fabriceren van gas-versies van de Stovax kachels. Een aparte maatschappij, Gazco Ltd werd opgericht om deze versies te ontwikkelen en te fabriceren. Tegenwoordig werken Stovax en Gazco hecht samen als zustermaatschappijen. Beide maatschappijen zijn hun productassortiment constant blijven ontwikkelen. Zodanig dat de maatschappijen samen één van Europa’s leidingaangevende fabricanten zijn van kachels, inbouwhaarden en vuren, met een wereldwijde export.

In 2003 verwierf Gazco Ltd de Redfyre, een reeks kachels die zo’n 80 jaar of meer teruggaan in de tijd. De Redfyre afdeling blijft doorgaan met het fabriceren van de reeks traditioneel gestijlde kachels, alsook het distribueren van andere kachelmerken en gas-BBQs.

Drie jaar later, kocht Stovax Ltd Yeoman, een lang gevestigde fabricant van houtkachels die zich in een meer rustieke stijl specialiseerd. Het bedrijf blijft een distinctief en afgescheiden reeks van hout, multifuel, gas en electrische kachels produceren onder het Yeoman merk.

Stovax is ook de distributeur van de Dovre kachels voor de UK en de Ierse Republiek.

Gazco is de distributeur van Wamsler vaste brandstof en multifuel fornuizen en kachels in de UK en de Ierse Republiek.

Vandaag

De Stovax Groep is de grootste producent van kachels, inbouwhaarden en vuren in het VK met een reeks van moderne tot klassieke stijlen die aan ieders behoeften voldoet. De Groep blijft een privé bedrijf, met de nadruk op het ontwerpen van producten van hoge kwaliteit en met veel aandacht voor de klant en dienst-naverkoop. De producten van de Groep zijn over de gehele wereld te verkrijgen via een selectie van onafhankelijke handelaars. U kunt uw dichtstbijzijnde dealer vinden door het gebruik van de ‘Vind een handelaar’ optie op deze website.

Voor informatie over handelaars in andere landen, gelieve contact op te nemen met klantenservice@stovax.com.