Milieuvoordelen van hout

Milieuvoordelen van hout

Van de gebruikskosten tot aan de milieubelasting tot het verder helpen met de zelfvoorziening in een van de meest fundamentele eisen van het leven: warmte, er zijn vele redenen om te investeren in uw eigen houtkachel.

Kachels en haarden kunnen u voorzien van Koolstof Neutrale Energie

carbon-neutral-energy-nl_1

Hout is een hernieuwbare energiebron, met name wanneer afkomstig van plantages en gecultiveerde bossen. Verwerven van lokaal hout vermindert niet alleen de carbon voetafdruk, maar brengt ook economische voordelen voor de lokale gemeenschap.

Bij het gebruik van uw hout brandende kachel, haard of een open haard, voor een optimaal resultaat, raden wij aan dat houtblokken voor 2 jaar of langer worden gedroogd om een vochtgehalte van minder dan 20% te bereiken. Dit zal niet alleen tot twee keer de afgifte geven in vergelijking van vers gekapt hout, maar zal ook helpen voorkomen dat een ophoping van teer in de schoorsteen van uw apparaat. Daarnaast produceert de verbranding van hout efficientie en vrijwel geen rook.

Bovendien, als u hardhouten blokken zou kunnen verkrijgen is dit nog beter, omdat ze rond tweemaal aan de calorische waarde bezitten in vergelijking tot zachthout.
Met behulp van de nieuwste technologische ontwikkelingen, de afbeelding aan de rechterkant toont een CE-gecertificeerd Stockton 8 houtkachel. De meeste Stovax houtstokende kachels en haarden zijn CE-gecertificeerd, wat betekent dat ze onafhankelijk zijn getest volgens strenge Europese normen voor zowel verwarming efficiëntie en emissies.

Woodburning Flames

Merk op dat de vlammen groot, weelderig en semi-transparant zijn, heel anders dan de donkere, ondoorzichtige, haveloze vlammen die u in een open haard zou zien. De kleine jets en luchtige vlammen boven het beeld stromen neerwaarts vanuit de kleine verbrandingslucht openingen en vanuit de bovenzijde van de vlammenkast. Voor meer informatie over de Cleanburn en Airwash systemen ga dan naar de volgende pagina over hoe een houtkachel werken.

Deze moderne houtkachels en haarden branden niet alleen veel schoner en efficiënter dan de oudere conventionele kachels, maar het uitzicht op de vlammen is gewoonweg spectaculair!

Door op te waarderen naar een CE-gecertificeerd hout brandende kachel of haard, kunt u hout besparen, minder rook opbouw en zodat u de hele winter lang kunt genieten van het uitzicht op de vlammen.

Koolstof Neutrale Voordelen

Forestry Commission
Als u droge houtblokken gebruikt van een lokale bron kunnen deze één van de goedkoopste vormen van energie zijn. Houtblokken kunnen zelfs gratis zijn als u de ruimte heeft om uw eigen hout te produceren, iets wat niet gezegd kan worden van gas of elektriciteit.