Het belang van een keuring van uw woonruimte (site survey)

Het belang van een keuring van uw woonruimte (site survey)

Bij het installeren van een nieuw verwarmingsapparaat, of bij het opwaarderen van een oud apparaat, zal een keuring van uw woonruimte u helpen om het beste type van toestel, rookkanalen-systeem en de beste locatie voor het verwarmingstoestel voor uw huis te kunnen vinden, maar hiermee wordt u ook voorzien van een nauwkeurige offerte van de kosten.

Vóór de aanschaf van uw nieuwe verwarmings-apparaat, raden we u aan een keuring van uw woonruimte te laten voltooien om de geschiktheid van het apparaat voor uw woning vast te kunnen stellen. Een keuring rapport moet worden ingevuld door een gekwalificeerde technicus voor het installeren van een apparaat in uw woning.

U kunt dit regelen met een bezoek aan uw Stovax of Gazco dealer.

Tijdens een typische site survey, zal uw Stovax of Gazco leverancier rekening houden met de juiste warmteafgifte voor de kamer, de desbetreffende locatie in het huis en het meest geschikte afvoersysteem voor uw apparaat.

Als u op dit moment een bestaand toestel wilt vervangen, zal de keuring de eisen van het Bouwvoorschriften herkennen of het kan zijn dat eventuele wijzigingen worden voorgesteld welke moeten worden gemaakt om aan de bouwvoorschriften te voldoen. Als de installatie nieuw is, dan zal de keuring de eisen voor de haard, afvoersysteem, ventilatie en afstanden tot brandbare materialen om veilig gebruik te handhaven identificeren.

Verder zoals hierboven beschreven, de keuring van de ruimte zal het mogelijk maken voor uw Stovax of Gazco leverancier om u te kunnen voorzien van een uitgebreide offerte van de kosten van de levering en montage van het apparaat, om zo dus eventuele onverwachte kosten te vermijden.

Om uw keuring in te boeken, bezoek dan graag uw lokale Stovax of Gazco dealer.