Het keuren van uw woning

Het keuren van uw woning

Bij het installeren van een nieuwe kachel of haard, of bij vervangen van een oud apparaat, zal een keuring van de woonruimte helpen. Het helpt om vast te stellen wat het meest geschikte type toestel is, de vereiste rookafvoer bekijken en wat de beste locatie is om het te installeren. Ten slotte zal het u ook een duidelijk beeld geven van de kosten.

Vóór de aanschaf van uw nieuwe apparaat, raden we u aan een keuring van de woonruimte te laten maken om vast te stellen of het apparaat geschikt is voor de woning. Een dergelijk keuringsrapport moet worden gedaan door een gekwalificeerde installateur.

U kunt dit regelen met een Stovax of Gazco dealer.

Tijdens deze keuring zal de Stovax of Gazco dealer rekening houden met het capaciteit van het apparaat voor de juiste warmteafgifte voor de ruimte, de locatie in het huis en de rookafvoer.

Als u een bestaand toestel wilt gaan vervangen, zal de keuring bepalen of de huidige situatie nog voldoet aan de huidige Bouwvoorschriften, deze kunnen in de tussentijd zijn veranderd en dit kan betekenen dat er wijzigingen nodig zijn in uw woning om weer te voldoen. Als het om een compleet nieuwe installatie gaat, dan zal de keuring de vereisten van de haard, de rookafvoer, ventilatie en de afstanden tot brandbare materialen in overweging nemen voor een veilige installatie.

Ten slotte zal de keuring van de ruimte de Stovax of Gazco dealer alle informatie geven om u een gedetailleerde offerte van de kosten te kunnen geven met de levering en installatie van het apparaat. Zodat er geen onverwachte kosten bijkomen.

Bezoek een lokale Stovax of Gazco dealer om een afspraak te maken.