Elise houthaarden

Het ontwerp van een haard die voldoet aan efficiëntie eisen en tegelijkertijd mooi en netjes brandt.

Dankzij de unieke luchtstromen en verbrandingssysteem word een hoge efficiëntie bereikt. De nieuwe Elise serie produceert prachtige glooiende vlammen en voldoende warmte, met een minimale emissie uitstoot. Het ontwerp maakt de Elise niet alleen tot één van de schoonste en koolstof neutrale haarden, maar het ook al aan de aankomende strenge Europese ECOdesign-normen en regels voor 2022.

Kenmerk van een Stovax kachel en haard is de precieze balans van efficiëntie, capaciteit en het gemakkelijk gebruik. De Elise is een combinatie hiervan en brengt deze haarden naar een nieuw niveau van innovatie.

De Elise heeft een genuanceerde verbranding dankzij een dubbele luchttoevoer, deze kan precies worden ingesteld en aangepast. Doordat de luchttoevoer zo nauwkeurig kan worden bedient en direct worden aangepast, stromen alle onverbrande gassen en deeltjes door het vuur om alsnog verbrand te worden. Deze technologie maakt de Elise een ultra-groene haard met een efficiënte verbranding van 81% en minimale uitstoot van emissies.

 

Elise belangrijkste onderdelen

Elise Design Features

 1. Unieke kamers en bestuurbare luchtstromen
 2. De luchttoevoer met precieze luchtstromen zorgt voor een schone verbranding
 3. Airwash zorgt dat de ruit schoon blijft
 4. Thermische vuurstenen met extra hoge dichtheid
 5. Hermetisch afsluitbare deur met dubbele vergrendeling
 6. Gemakkelijke bediening van de luchttoevoer voor direct aanpassing vlammen en warmteafgifte
 7. Convectie en stralingswarmte
 8. Extern schudrooster (multifuel modellen)
 9. Uitneembare aslade (multifuel modellen)
 10. Makkelijke installatie van rookafvoer inbouwhaard
 11. Warmte lucht convectie kit naar andere ruimtes (optioneel)
 12. Ventilator (optioneel)
 13. Externe luchttoevoer (optioneel)

Externe luchttoevoer

Volledig luchtdicht ontwerp, dit wil zeggen dat als de externe luchttoevoer is geïnstalleerd de Elise zuurstof van buiten aantrekt en niet uit de ruimte waar het is geplaatst.

Ventilator

Een Ventilator geeft de optie om warme lucht van de Elise te laten circuleren. Dit verhoogt de efficiëntie en de warmteafgifte in de ruimte. Het kan handmatig of automatische worden ingesteld. De ventilator kan gemakkelijk worden bediend door het Elise bedieningspaneel.

Warme luchtconvectie

De optie om met buizen de warme lucht naar een andere ruimte te leiden. Zo kan de Elise worden gebruikt om maximaal twee extra ruimtes te verwarmen. Hierdoor kunt u echt het meeste uit uw haard halen en de kosten van energie verbruik verminderen.

Ecodesign kachels en haarden

Stovax streeft naar de productie van opvallende kachels en haarden met een opvallend vlambeeld en een minimaal impact op het milieu. Onze geavanceerde schone verbranding (Cleanburn) technologie is het resultaat van meer dan 30 jaar ervaring en innovaties.
De nieuwe EU-richtlijnen van de ECOdesign gaan officieel in 2022 van kracht. Deze zijn gericht op het verminderen van de luchtvervuiling, onze gezondheid en efficiënt verbruik voor verwarming. Deze regels zijn een onderdeel van een werkelijk duurzame toekomst met hernieuwbare energie. Met dit in het achterhoofd hebben we de Elise ontwikkeld als een zeer efficiënte haard met een schoner vuur veel efficiënter brand dan vereist onder de nieuwe ECOdesign richtlijnen. Een aantal modellen branden al zo efficiënt dat de emissies een vijfde zijn van wat straks is vereist in 2022.
Het geavanceerde verbrandingssysteem isoleert de luchtstromen, zodat deze nauwkeurig kunnen worden gestuurd. Dit zorgt ervoor dat het verbrandingsproces completer is omdat alle onverbrande deeltjes en gassen bij een tweede verbranding omgezet worden in warmte in plaats van als rook door de schoorsteen. Het resultaat is dat er minder rookgassen en deeltjes door de schoorsteen naar buiten gaan. Hieronder vallen koolmonoxide (CO), stikstofoxide (NOx), gasvormige organische verbindingen (OGC) en zwevende deeltjes (PM).
Wij geloven dat de toekomst van de houtkachels kan verbeteren. Dit is de reden waarom we hebben besloten de Elise haarden te ontwerpen en ontwikkelen om zo een van de meest ultra-groene haarden te kunnen presenteren.

Voor meer informatie zie de ECOdesign 2022 pagina.

Elise opties

De Elise is verkrijgbaar  als inbouwhaard met een aantal keuzes van frames om u te helpen het juiste model voor uw ruimte te vinden. Het is verkrijgbaar er in drie maten en warmteafgiften. Dus of de ruimte nu klein of groot is, u kunt er zeker van zijn dat u voldoende warmte en een opvallend middelpunt in uw ruimte kunt creëren. Dezelfde maten zijn er voor vrijstaande haarden.

elise-fire-sizes

De veelzijdigheid van de Elise wordt uitgebreid met zowel een vlakke stookbodem of een schudrooster, zodat u een haard kunt kiezen die het beste past bij uw levensstijl.

Elise 540 Elise 680
Capaciteit Nominaal: 5.0 kW
Bereik: 3.0- 7.0 kW
Nominaal: 7.0 – 8.0 kW
Bereik: 4.0 – 11.0 kW
Rendement 83% 79%
Inbouw modellen hout en multifuel hout en multifuel
Houtblokken lengte 33 cm 50 cm
Afmetingen (b x h x d) 54 x 55 x 35 cm 68 x 55 x 39.5 cm
Afmeting rookafvoer (diameter) 150 mm 150 mm

Frame keuzes

De Elise is een elegante haard met een eigentijdse stijl. De Elise heeft strakke lijnen aan de buitenkant, en een taps toelopende brander kamer met een mooie scalloped binnenwand wat een prachtig zicht op het vlammenspel geeft.

De Elise inbouwhaard kan worden geplaatst met of zonder frame. Er zijn 4 zijdige opties voor hogere installaties of 3-zijdige opties voor haard die is gemonteerde op de grond. Deze frames illustreren de verschillende manieren waarop u uw Elise kan aanpassen aan uw eigen smaak, voor een opvallend middelpunt is in uw huis en een weerspiegeling van uw invidualiteit. De Elise modellen kunnen ook zonder frame worden geïnstalleerd met de Edge optie dit wordt standaard meegeleverd met de haard.