Ontwikkeld voor het milieu


De ECOdesign haarden en kachels zijn zodanig ontwikkeld dat het een geavanceerde verbranding heeft met minimale emissie-uitstoot. Dankzij deze focus om de uitstoot te verlagen tot een absoluut minimum zijn de ECOdesign kachels en haarden zeer efficiënt in verbruik. Vergeleken met een traditionele open haard gebruikt een ECOdesign kachel of haard 70% minder hout en 20% minder dan een standaard houtkachel of haard. Kortom de kachels en haarden die voldoen aan de ECOdesign hebben een hoge warmteafgifte, lage uitstoot met behoud van een gezellig vlammenspel.

Hout van een lokale duurzame plantage is een goede hernieuwbare en carbon neutrale warmtebron, efficiënte ECOdesign houtkachels en haarden zijn de voorlopers in de toekomst van houtstoken. Wij respecteren de beslissing van de overheid, het RIVM en het Platform Houtrook en Gezondheid, en bieden vanaf januari 2020 alleen de kachels en haarden aan in de Benelux die voldoen aan de ECOdesign richtlijnen van de Europese Unie voor 2022.

Meer informatie >>

ECOdesign richtlijn vervroegd naar 2020

Alle onze ECO kachels en haarden zijn onafhankelijk geverifieerd aan de strenge vereisten voor luchtkwaliteit en energie-verbruik op basis van de ECOdesign richtlijnen. Meer informatie >>

Meer informatie voor een efficiënte verbranding

Een aantal veel gestelde vragen om een schone verbranding te bereiken en emissies te verlagen om u te helpen de juiste kachel of haard te vinden. Meer informatie >>

Efficiënt verbruik

De Stovax ECOdesign kachels en haarden zijn zeer efficiënt met een hoge warmteafgifte. Alle ECO modellen hebben een energie klasse naar Europees beleid van ofwel A of A+. Op de desbetreffende productpagina is de energie klasse vermeld.

Meer informatie >>

Stookvrije woonwijken

Veel Stovax ECOdesign kachels en haarden zijn goedgekeurd voor gebruik in stookvrije woonwijken in het Verenigd Koninkrijk op basis van de Engelse Clean Air Act. In de Benelux zijn stookvrije woonwijken niet ingevoerd maar er wordt gewerkt aan een Schone Lucht Akkoord.

Houtkwaliteit

Voor een perfect efficiënte verbranding met een ECOdesign kachel of haard is de kwaliteit van het hout zeer belangrijk en dat dit goed gedroogd is.

Meer informatie >>

Vind een lokale dealer

Onze lokale dealers kunnen u meer informatie geven over onze kachels die voldoen aan de ECOdesign richtlijnen. Via deze link kunt u een dealer in uw omgeving vinden.

Meer informatie >>