Gietijzeren kachels

Waarom-voor-een-gietijzeren-houtkachel-kiezen

Gietijzer is nog steeds een populaire keuze voor hout branders vanwege de hitte diffunderende eigenschappen.

Groot-Brittannië heeft een lange geschiedenis in het gebruik van gietijzer voor huishoudelijke apparaten. Het is een van de materialen die het succes van de industriële revolutie gevoed heeft vanwege het de ooit overvloedige natuurlijke levering van kolen, ijzererts en water door de Verenigd Koninkrijk.

Using cast iron became popular in Britain

Gietijzer werd in Europa populair

Hierdoor is het gebruik van gietijzeren erg gegroeid en de vervaardiging van produkten in dit materiaal werden op grote schaal verspreid en omvatte vele produktiegebieden. In het Victoriaanse tijdperk werd het een veelgebruikt materiaal voor objecten zoals hekwerken, tot aan wielen en van open haarden tot aan keuken potten, pannen en fornuizen.

Over het water, in Europa, was gietijzer een materiaal dat voor de vervaardiging van houtkachels werd gebruikt; hun doel was om essentiële warmte voor het huis te kunnen bieden. Vergemakkelijkt door het uitgestrekte areaal van het woud die de logs geleverd voor verbranding van hout, het vasteland van Europa leidde de manier gebruik te maken van deze effectieve manier van verwarming voor zijn vaak lang en bitter koude winters.

Het Verenigd Koninkrijk volgde deze trend snel en omhelsde het stoken van hout door het installeren van een houtkachel in huishoudens in de plaats van of aan een bestaande schoorsteen aan te vullen. Gietijzer, wat op zeer grote schaal beschikbaar en goedkoop is, werd al snel het traditionele materiaal voor hoogstaande houtkachels. Vandaag de dag, ondanks de vooruitgang in de produktie van staal, gietijzer is nog steeds een zeer populaire keuze voor kachel fabrikanten als gevolg van de hitte diffunderende eigenschappen die de warmte gegenereerd welke langzaam in de woonruimte worden uitgestraald waardoor een comfortabel en gelijkmatige temperatuur mogelijk wordt gemaakt. Sommige kachels combineren gietijzer met staal – waarbij de zware, kosteneffectieve kwaliteiten van staal, en de energie-efficiëntie van het gietijzer worden gebruikt.

Gietijzer wordt ook aanbevolen door de makkelijke gebruikbaarheid die het mogelijk maakt om te worden ingegoten in een verscheidenheid aan ontwerpen om zo een schat aan ingewikkelde en elegante details te kunnen creëren. Het Huntingdon kachel door Stovax toont dit ten zeerste aan, met zijn prachtig vormgegeven maaswerk in het deurontwerp waarmee de esthetische reputatie wordt veilig gesteld.

Wilt u meer weten over onze gietijzeren kachel reeks uit te vinden?

De volgende Stovax houtkachel reeksen worden gemaakt met gietijzer:

Brunel kachels

Brunel Cast Iron Stoves

Integratie van de nieuwste hoogstaande functies, de Brunel houtstokende en multi-brandstof serie is verkrijgbaar in drie maten. Met een keuze uit enamel kleuren evenals de traditionele Mat Zwart, dit nette assortiment omvat ook een volledige multi-brandstof vermogen en een extern bediendbaar schudrooster. U kunt genieten van de prachtige wervelende vlammen via het breedbeeld glazen raam, als gevolg van het §Cleanburn systeem§.

Bekijk het volledige Brunel assortiment hier.

Huntingdon kachels

Huntingdon Cast Iron Stoves

Met een keuze uit vier verschillende maten, kunt u de Huntingdon kachel in een verscheidenheid van locaties te installeren. Van een chalet tot aan een modern herenhuis, deze populaire houtstokende en multi-brandstof kachel serie heeft gotische deurlijsten welke worden aangevuld met riet beklede zijpanelen. Er is zelfs een keuze om te kiezen voor een bijpassend rookkanaal, met name bij de installatie van uw kachel in een grote open haard schouw.

Bekijk het volledige Huntingdon assortiment hier.

Waar is mijn dichtstbijzijnde Stovax leverancier?

Gebruik onze Zoek Een Leverancier pagina op de Stovax website. Uw lokale leverancier kan u advies geven over gietijzeren houtkachels, zowel als hulp bieden bij het regelen van een bezoek ter plekke van uw woning om de geschiktheid voor in uw woning te overwegen maar ook advies over een geregistreerde installateur. Alle leden van onze Expert Leverancier Netwerk hebben showrooms waar u veel kachels en haarden kunt bekijken die vaak volledig werken om een goed beeld te verkrijgen over wat u kunt verwachten voor in uw wonding. Door de aanschaf van een van onze expert Leverancier Netwerk kunt u ook profiteren van onze uitgebreide garantie van maximaal 5 jaar.