Voordelen van een elektrische haard

Voordelen van een elektrische haard

Gazco is vooruitstrevende fabrikant van elektrische kachels en haarden in het Verenigd Koninkrijk met export naar meerdere landen. In Nederland en België is een dealernetwerk waar veel modellen in showrooms opgesteld staan. De nieuwste technologie voor de vuureffecten is gecombineerd met prachtige designs. Het resultaat is een ruim assortiment van traditionele en moderne stijlen, inbouwhaarden of vrijstaande kachels of modellen die aan de wand kunnen worden gehangen.

Er zijn diverse voordelen van een elektrische inbouwhaarden of vrijstaande kachels. Het allerbelangrijkste voordeel is dat ze eenvoudig zijn te installeren, er is geen schoorsteen of rookkanaal vereist. Het enige is een stopcontact voor de stekker. Natuurlijk is een vrijstaande kachel makkelijker dan een inbouwhaard. Ten tweede is er geen hout, gas of kolen nodig om toch een haardvuur sfeer te creëren. Ten derde zijn de meeste elektrische haarden inclusief afstandsbediening en nog makkelijker om de verwarming te regelen. Tenslotte kunnen de vlameffecten aanstaan zonder verwarming, zodat gedurende het hele jaar gebruik kan worden gemaakt van de kachel. De vlammen hebben ook meerdere kleur opties voor als u een ander effect wilt of bijvoorbeeld een feestje wilt opvrolijken met gekleurde vlammen.

De elektrische kachels en haarden zijn gemaakt met verschillende soorten lichteffecten, sommige hebben Chromalight® en andere technieken. Deze ledverlichtingseffecten hebben een natuurlijk vuureffect met meerdere combinaties en kleuren. Daarnaast hebben kachels verschillende soorten effecten voor op het branderbed, stenen, kristallen of houtblokken. Het is afhankelijk van het type kachel of haard zodat er voor elk interieur een passend apparaat is.

Dankzij de minimale installatie vereisten kan een elektrische haard of kachel bijna overal geplaatst worden. Een gezellige warmtebron met sfeer in een slaapkamer, in een serre of in een hal of gang. De traditionele gietijzeren kachels zijn gegoten met dezelfde techniek als de houtkachels voor een zo authentiek mogelijk uiterlijk. De vrijstaande kachels kunnen ook op een Riva bank geplaatst worden, zodat deze dezelfde opties hebben als de hout en gas kachels.

De verwarming is voor max 2 kW zodat er geen speciaal stopcontact nodig is maar het moet niet gezien worden als hoofdverwarming.

Als elektrisch stoken een optie is dan kunt u er zeker van zijn dat er een elektrische kachel of haard in het Gazco assortiment zit die past in uw interieur. Dankzij de ‘rechttoe-rechtaan’ installatie is het snel geïnstalleerd, zodat u meteen kunt genieten van alle voordelen… het hele jaar door!

Bezoek een lokale Gazco dealer voor meer informatie.