Efficiente elektrische haarden en kachels

Efficiëntie elektrische kachels en haarden

Elektrische haarden en kachels hebben zeker een lange weg afgelegd in de zin van ontwerp, functionaliteit en efficiëntie. Gazco heeft een brede collectie van deze zeer efficiënte elektrische haarden en kachels welke directe warmte en vlammen visuelen aanbieden welke vrijwel overal in vele stijlen van de woningen kunnen worden ingepast.

Alle elektrische kachels en haarden van Gazco voldoen aan de nieuwe ECOdesign richtlijnen van de EU. Deze richtlijnen vereisen dat verwarmingsapparaten zo efficiënt en zuinig mogelijk zijn.

De capaciteit voor verwarming is tot 2kW en de vlameffecten zijn met Ledverlichting en effecten op het vuur om een authentiek haardvuur te creëren. De vlammen kunnen ingesteld worden met blauw licht voor een koel effect op warme dagen. De mogelijkheden van de kleureffecten zijn verschillend tussen de modellen. Voor de meeste apparaten kan de verlichting aangezet worden zonder verwarming, zodat er het hele jaar gebruik gemaakt kan worden van de kachel. De verlichting is gemaakt met de moderne zuinige ledlampen.

Tevens zijn er instelling die bedienbaar zijn met de afstandsbediening waarmee energie kan worden bespaard. De verwarming kan aan en afslaan op een bepaalde tijd, dag en temperatuur. Zodat u kan thuiskomen in een warm huis, zonder dat de verwarming de hele dag heeft aangestaan. De ingestelde tijden kunnen worden onderbroken zonder dat het hele programma wordt veranderd. Er is een aparte functie waarmee de kachel 45 minuten van tevoren aanslaat. Door deze instellingen kan de verwarming aangepast worden aan uw levensstijl en zodoende zuiniger in gebruik.

Veel kachels hebben ook een ‘boost’ functie voor als de kachel snel moet opwarmen.

Tenslotte hebben sommige afstandsbedieningen een open raam detector die ervoor zorgt dat de kachel direct afslaat als de temperatuur heel snel daalt in de ruimte. Bijvoorbeeld als een raam of deur open staat. Zo voorkomt het dat de warmte naar buiten verdwijnt. Als het raam of de deur weer dicht is slaat de kachel weer aan maar dit kan ook met de afstandsbediening worden gedaan.