Schoorstenen en rookkanalen voor hout

Schoorstenen en rookkanalen houtkachels & haarden

Deze pagina geeft een overzicht voor verschillende soorten schoorstenen en rookafvoersystemen voor hout en multifuel kachels, haarden en open haarden. Voor meer informatie raden we u aan een dealer te raadplegen.

Chimney Image

Traditionele schoorsteen

Dit zijn gemetselde schoorstenen van steen of betonblokken. De schoorsteen steekt boven de daklijn uit en is afgedekt met een schoorsteen pot of een kap. Dit type schoorsteen is afhankelijk van de natuurlijke beweging van de warme lucht en de afvoer door de schoorsteen Een traditioneel gemetselde schoorsteen kan worden gebruikt om het rookkanaal in te plaatsen. Houdt er rekening mee dat als het pand van vóór 1967 is dan is het mogelijk dat er in de schoorsteen geen voering is aangebracht.

Roestvrijstalen rookkanalen

Chimney Image

Dit zijn rookkanalen met een RVS rook uitlaat met kap op uw dak. Het gemak van RVS rookkanalen is dat deze kant en klaar gekocht kunnen worden en gemakkelijk in bestaande woningen aangelegd kunnen worden. Een traditionele stenen schoorsteen kan worden gebruikt als basis waarin de RVS kanalen kunnen worden gemonteerd.