Tips schoonmaken glas houtkachel

Tips schoonmaken glas houtkachel

Het schoonmaak proces voor het glas van uw houtkachel.

Stovax stove glass cleaner

Voordat u begint met schoonmaken is het belangrijk om er zeker van te zijn dat u altijd het Airwash-systeem van de houtkachel correct gebruikt en dat alleen goed gedroogd hout van een goede kwaliteit gebruikt. Bij correct gebruik zal het namelijk niet (vaak) nodig zijn om het glas van de deur schoon te maken.

1. Wacht tot de kachel is afgekoeld en draag handschoenen

Voordat u begint met reinigen, zorg ervoor dat u beschermende handschoenen draagt en dat de kachel voldoende is afgekoeld. Maak geen heet glas schoon.

2. Gebruik een vochtige doek

Roet bevat vaak zure deeltjes die schade aan het gedrukte glas kunnen veroorzaken. Verwijder eerst alle stof en losse roetdeeltjes met een vochtige doek en poets het droog. Daarna kan het reinigingsmiddel worden gebruikt.

3. Gebruik het juiste reinigingsproduct

Voor houtkachels met bedrukt glas is het beter een minder agressief reinigingsmiddel te gebruiken, de Stovax glas reiniger is geschikt. Voor glas met grote hardnekkige vlekken kan de Stovax gel reiniger beter zijn om te gebruiken. Houd er rekening mee dat de Gel Reiniger licht schurend is en daarom alleen geschikt voor kachels met een helder glazen deur.

4. Breng de reinigingsvloeistof op een doek.

Als weet wat u gaat gebruiken voor uw houtkachel, doe een beetje van het schoonmaakmiddel op een zachte doek en wrijf het over het glas.

5. Wrijf de reinigingsvloeistof zorg in

Let goed op de hoeveelheid schoonmaakvloeistof, het is belangrijk dat het niet in aanraking komt met het afdichtkoord om de rand van het glas. Mocht dit wel gebeuren dan neemt het koord de vloeistof op en adviseren zijn om het koord te vervangen.

A clean wood burning stove window. Shown next to a Stovax glass cleaner gel.6. Steek de kachel pas aan als het goed droog

Let op want dit artikel is slechts een algemene handleiding, het is mogelijk dat de stappen afwijken bij sommige producten. U kunt terecht bij een lokale Stovax dealer voor meer advies en informatie.

Bekijk het volledige assortiment van Stovax verzorging & onderhoudsproducten.