Verzorgen en beschermen elektrische apparaten

Verzorgen en beschermen elektrische apparaten

Voor een veilige en efficiënte werking van uw elektrische kachel of haard is regelmatig onderhoud essentieel. Het werkt preventief en is vereist voor behoud van de Gazco verlengde garantie. Voor deskundig advies kunt u contact opnemen met een Gazco dealer.

Voordat u begint met schoonmaken of het vervangen van onderdelen: haal eerst de stekker uit het stopcontact!

Raadpleeg de gebruiksaanwijzingen zodat u de instructies heeft die specifiek zijn voor uw apparaat. Mocht u deze niet hebben dan zijn deze te downloaden op technische sectie op de website.

Tips voor de zorg en onderhoud van uw elektrische haard of kachel.

1.) Maak de buitenkant schoon

Gebruik geen schuurmiddelen bij het schoonmaken van de buitenkant van uw elektrische apparaat. Het beste is om het apparaat af te vegen, eventueel met een stofzuiger om het stof goed weg te krijgen en daarna met een vochtige doek afpoetsen. Gebruik geen pluizende stofdoek.

electriccutout-ti 2.) Maak en hou de luchtwegen schoon

Het is belangrijk om de luchtwegen regelmatig met een stofzuiger schoon te maken, gebruik het mondstuk van de stofzuiger of een zachte stofdoek om het schoon te maken. Dit is belangrijk voor een goede werking en efficiëntie van het apparaat. Stof ophopingen kunnen de ventilator belemmeren en dit kan de veiligheidsuitschakeling activeren. Het gebied rondom het toestel moet schoon gehouden worden, zodat het vrij blijft van pluisjes, stof en haren van huisdieren. Let op het toestel moet regelmatig goed worden schoongemaakt.

3.) Reinig het frame (indien van toepassing)

Het is belangrijk om u te verwijzen naar de specifieke handleidingen van uw verwarmingstoestel aangezien elk model verschillende instructies heeft over hoe hun houten lijstwerk schoon kunnen worden gemaakt.

4.) Het glas reinigen

Voor toestellen met gedrukt glas is het beste de Stovax spray glas reiniger (Stovax product nr. 4103) te gebruiken. Dit is speciaal ontwikkeld voor het reinigen van dit type glas en heeft geen hoog alkalisch of zuurgehalte wat de oppervlakte zou kunnen beschadigen. Voor apparaten met helder glas is de Stovax Gel glas reiniger (product nr. 4111) zeer geschikt.