Gas

Hoe aardgas uw gashaard bereikt

Gas is altijd goed verkrijgbaar geweest, dankzij het gemak van gas en de lokale winning. De meeste woningen zijn aangesloten op het gas netwerk. Overleg met een lokale dealer wat uw mogelijkheden zijn en de laatste richtlijnen in verband met installatie en veiligheid.

Gas is momenteel grotendeels afkomstig van Nederlandse bodem, daarnaast is het afkomstig uit Noorwegen en Rusland. In de toekomst gaat dit veranderen, de calorien van dit gas zijn anders en onze kachels kunnen worden aangepast aan andere types gas. Dit is vereist onder Europees richtlijnen. Het zou uit Afrika, het Midden-Oosten kunnen komen of andere gebieden met zeetankers.

Met het oog op de gaswinning en het transport is het  erg belangrijk om dit gas zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Een efficiënter apparaat zal natuurlijk ook voordeliger zijn in gebruik. De nieuwe hoge efficiëntie gashaarden met gesloten verbranding kunnen een efficiëntie tot 86% hebben en het gerbuik van een thermostatische afstandsbediening maakt ze zuiniger. Oudere gas kachels en haarden met open verbranding daarentegen hebben een efficiëntie van 20%. Dus 80% van de warmte gaat door schoorsteen naar buiten! het opwaarderen naar een Gazco haard met een hoog rendement kan echt een verschil maken. U kunt hier ons assortiment bekijkte klikken.

De meeste gas kachels en haarden zijn voor voornamelijk voor aardgas. Er zijn een aantal verkrijgbaar voor propaan.